TIPS / WETENSWAARDIGHEDEN VOOR CAMPING INTERNATIONAL AAN HET LUGANOMEER

Hieronder vindt u tips voor de reis naar Italië en voor uw verblijf in onze chalets.

 • Het is in Zwitserland verplicht een ‘Autobahn vignet’ op de voorruit van uw auto te hebben. Deze kunt u bij de grens kopen, maar het is voordeliger en sneller om deze alvast van te voren in Nederland te kopen bij de ANWB/VVV. Het vignet is 1 jaar geldig en de kosten bedragen ongeveer 40 euro.
 • In Italië is het verplicht om een veiligheids hesje (fel oranje of geel) voor iedere passagier in de auto te hebben. Bij pech moet deze dan gedragen worden. Deze zijn verkrijgbaar in Nederland bij de ANWB/VVV.
 • In juli en augustus is de receptie geopend tot ten minste 21.00 uur, daarbuiten tot tenminste 18.00 uur. Als u, door wat voor omstandigheden dan ook, later op de camping denkt aan te komen, laat dit dan even telefonisch weten. (0039034461535). De receptie blijft zonodig langer open.
 • Houd er bij aankomst rekening mee dat de receptie in het seizoen in verband met siësta gesloten is tussen 13.00 en 15.00 uur.
 • Tussen die tijden is het ook niet mogelijk om de camping op of af te komen met de auto. Tevens is de camping gesloten tussen 23.00 en 7.00 uur.
 • International Sport Camping is een typisch Italiaanse camping. De moderne stacaravans en chalets zijn op een nieuw gedeelte van de camping geplaatst. Een ander gedeelte van het terrein bestaat uit seizoensplaatsen waar met name Italianen hun ‘tweede’ huis hebben. Dit hebben zij vaak op geheel eigen wijze vorm gegeven. De vaak prachtige Italiaanse creaties hebben een gezellige en eigen uitstraling, heel anders dan de strakke plaatsen die wij Nederlanders vaak gewend zijn.
 • Op de camping is een wasserette aanwezig, van april t/m september kunt u uw was brengen.
 • Op de camping is een kleine supermarkt aanwezig, deze is in het hoogseizoen geopend. Bij de grote supermarkt ‘Ortalli’ (de eerste vanaf de camping aan uw rechterhand, voor de stoplichten) is vrijwel alles te koop.
 • Bij aankomst laat u bij de receptie het betalingsbewijs zien met uw paspoort, de camping is op de hoogte van uw komst. U ontvangt een ‘key’ waarmee u de slagboom kunt openen en pasjes voor het zwembad (indien geopend). U betaalt een borg van € 150,00. Zorg ervoor dat u de key en pasjes bij vertrek weer inlevert.
 • Bij het zwembad kunt u ligbedden huren, de kosten hiervoor zijn zo’n € 2,00. Wanneer u hiervan geen gebruikt wilt maken is er een vrij zonneterras.
 • Tijdens een vakantie is barbequen een aangename bezigheid, op de veranda is het echter in verband met brandgevaar NIET toegestaan. Naast de chalet mag het wel, maar wel met een emmer water ernaast!
 • De tv/dvd staat helemaal ingesteld, de bediening is vrij eenvoudig. Alles gaat via de satellietontvanger, wanneer u eerst de tv aanzet en dan de satellietontvanger dan gaat die automatisch op tv ontvangst. De kanalen kiest u met de afstandbediening van de satellietontvanger. Er is een uitgebreide handleiding in de chalet aanwezig.
 • Het koken in de chalet gebeurt op gas, hiervoor staan er aan de achterkant van het chalet twee gasflessen. Wanneer het gebeurt dat het gas op is kunt u de nieuwe fles aanbreken. De flessen zitten met een ketting met slot aan de chalet bevestigd, het sleuteltje van het slot om de ketting los te maken vindt u in uw chalet. Wilt u ervoor zorgen dat de ketting er weer goed omheen zit en het slot weer gesloten is.
 • Schoonmaken: Zie hiervoor de informatiemap in het chalet.

BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS

Receptie: 0039-034461852
Portier: 0039-3668908709
Nachtportier: 0039-3668908709

Hulpverlening: Politie: 112 Brandweer: 115 Ambulance: 118 In geval van nood kunt u altijd terecht bij de receptie. Als daar niemand aanwezig is kan u aanbellen bij de “custode” portier. Deze bel vindt u links naast de deur van de receptie.