Algemene voorwaarden

 

Om misverstanden te voorkomen en uw vakantie in Italië tot de fijnste weken van het jaar te maken hebben wij algemene voorwaarden opgesteld.

Huurprijzen zijn:

Inclusief gas, licht, water, parkeerplaats bij de accommodatie en vrijkaartjes voor het zwemparadijs!
Exclusief  eindschoonmaak  a € 95,00  Let op verplicht! Zal worden toegevoegd aan het huurovereenkomst
Exclusief  toeristenbelasting: Voor Porlezza betekent dit € 1,- per dag per persoon bij verblijf op International Sport camping. Verplicht voor personen van 14 jaar en ouder.
Voor gasten met huisdieren zijn de aanvullende kosten  € 50,00 per dier voor de hele periode. (€ 20,- te betalen bij reservering + 30,- te betalen bij de receptie samen met toeristenbelasting)

Borg: bij aankomst op de camping in Italie ontvangt u van de receptie een key voor de slagboom. Bij verlies van de sleutel zijn de kosten 50,- euro. Pinnen is niet mogelijk.

Reservering: u ontvangt een huurovereenkomst, welke u ondertekend retour dient te zenden binnen 5 dagen, om zo uw vakantie vast te leggen. Door ondertekening van deze overeenkomst verplicht verhuurder zich om de gehuurde accommodatie op overeengekomen tijd en plaats ter beschikking te stellen aan de huurder. De huurder verplicht zich om de totale huursom te voldoen, ook al wordt geen gebruik gemaakt van het gehuurde object. Annulering is niet mogelijk (advies: sluit altijd een annuleringsverzekering af).

Huurperiode. In het hoogseizoen verhuren wij alleen per hele week, van zaterdag tot zaterdag. Het chalet is op de dag van aankomst beschikbaar vanaf 16.00 uur en op de dag van vertrek tot 10.00 uur. (afhankelijk van de bezetting kan hier buiten het hoogseizoen en uitzondering op worden gemaakt)

Aanbetaling: 25% van de totaalsom met een minimum van € 100,00

Restbetaling: 2 maanden voor de geboekte vakantie, tenzij anders is overeen gekomen. Zodra wij de volledige betaling hebben ontvangen, ontvangt u een betalingsbewijs, check-in formulier, aanbevolen reisroutes naar de camping en handige informatie om uw vakantie in Italië tot een feest te maken.

Bed, bad en keukenlinnen. Bed, bad en keukenlinnen dient u zelf mee te nemen. Laken dubbel van 210 X 240 voor 2 persoonsbedden, laken single 140 X 240 voor eenpersoonsbedden. Tweepersoonsbed maat 140X200, eenpersoons bedden 70 X 200. Op de bedden liggen eenpersoons dekbedden van 140 x 200 en kussens. U kunt wel een lakenpakket ONLINE reserveren www.mylooking.com (€ 15,00 per persoon)

Stroom. De maximale stroomtoevoer wordt beperkt tot 4 /6 ampère. Het kan dus zijn dat u niet alle electrische apparatuur tegelijk kunt gebruiken. Wanneer de stroom uitvalt kunt u deze weer gemakkelijk aanzetten met de aardlek schakelaar in de woonkamer of met de hoofdschakelaar buiten van de chalet. Het is aan te raden om de boiler uit te zetten wanneer u enkele electrische apparaten wilt gebruiken.

Gas. Het koken in het chalet gebeurt op gas, hiervoor staan er onder het chalet twee á drie gasflessen. Wanneer het gebeurt dat het gas op is kunt u de nieuwe fles aanbreken, u kunt er wat moeilijk bij misschien vraagt u anders iemand aan de receptie dit voor u te doen of bestellen aan gas-station tegenover camping 003934461135. De flessen zitten met een ketting met slot aan de chalet bevestigd, het sleuteltje van het slot om de ketting los te maken vindt u op het haakje naast de voordeur. Hier vindt u ook de sleutel om de slang los te koppelen. Wilt u (of degene van de camping) ervoor zorgen dat de ketting er weer goed omheen zit en het slot weer gesloten is. Het gebeurd helaas nogal eens dat er een fles ‘geleend’ wordt. LET EROP dat bij het aansluiten van de nieuwe gasfles het rubber ringetje tussen de koppeling gedaan moet worden anders is de gasfles in 1 dag leeg.

WIFI: U kunt gebruik maken van het draadloze (Free WiFi) in het restaurant Pinguino bij de receptie en het zwemparadijs. De beste optie is gebruik te maken van Internet op uw mobiel uit uw eigen land (vaak biedt uw provider een bundel aan voor internet in het buitenland) of in Italie lokaal een data-sim te kopen. In de TIM shops zijn pre-paid data-sims te koop voor ongeveer Euro 17,- (500 Mb). De kwaliteit is zeer goed.

TV/DVD staat helemaal ingesteld, de bediening is vrij eenvoudig. Alles gaat via de satellietontvanger, wanneer u eerst de TV aanzet en dan de satellietontvanger dan gaat die automatisch op tv ontvangst. De kanalen kiest u met de afstandbediening van de satellietontvanger. Satelliet TV met Nederlandse zenders. Nooit de kaart uit de satellietontvanger verwijderen! Het recreatie abonnement van Digital TV werkt alleen van 21.03 tot 21.09

BBQ. Voor het chalet is BBQ toegestaan. Altijd een emmer water ernaast voor eventueel doven van vuur. Wegens brandgevaar NIET toegestaan op de veranda. Alles is immers van hout!

Zelf meenemen. Pedaalemmerzakken (huisvuilzakken), koffie (NESPRESSO capsules), lucifers, schuursponsjes en schoonmaakartikelen. Als ook bedlinnen, badhanddoeken, keukenlinnen, toiletpapier en bad accessoires.

Receptie: Hier wordt Nederlands, Engels en Duits gesproken. In juli en augustus is de receptie geopend tot ten minste 20.00 uur, daarbuiten tot tenminste 18.00 uur. Als u, door wat voor omstandigheden dan ook, laat op de camping denkt aan te komen, laat hen dit dan even telefonisch weten. (00393385303876). Houd u er bij aankomst rekening mee dat de receptie in het seizoen (en dus ook de slagboom om op de camping in te komen) In verband met de siësta is gesloten tussen 13.00 en 15.00 uur. Dit voorkomt teleurstelling en/of ergernis na een lange reis. Tussen 23.00 en 7.00 uur is de camping gesloten.

Check-in: is mogelijk alleen vanaf 16.00 uur tot 20.00 uurcheck-out is verplicht voor 10.00 uur. De receptie brengt extra kosten in rekening als dit niet gebeurt  voor 10.00 uur en dit wordt verrekend met de borg van uw sleutel. Bij aankomst laat u bij de receptie het betalingsbewijs zien met uw paspoort en check-in formulier. De camping is op de hoogte van uw komst. U ontvangt dan de pasjes voor het zwembad (indien geopend) in de vorm van armbandjes. Tevens overhandigd u het ingevulde gastenformulier. Pinnen is niet mogelijk.

Vissen. Vissen in het meer is toegestaan, een visakte is hiervoor wel verplicht. Deze is verkrijgbaar bij de receptie.

Zwembad: Zwembad met 3 glijbanen, 2 grote baden (27 x 25 mtr.), kinderbad, hydro-massage, zonneterras (ligstoelen tegen kleine vergoeding verkrijgbaar). Zwembad is geopend van 10 juni tot 10 september. Het dragen van een zwemshort is toegestaan. Bij het zwembad kunt u ligbedden huren. Wanneer u hiervan geen gebruikt wilt maken is er een vrij zonneterras.

Animatie: In juli en augustus is er eenvoudige Nederlandstalige animatie voor de jongere en oudere jeugd.

Speeltuin: Speeltuin met oa. trampolines (met toezicht en tegen betaling en tot half september). Voetbalveld (tegen betaling en tot half september)!

Huisdieren: Vakantie en de hond? Die gaat natuurlijk mee! In enkele accommodaties zijn huisdieren toegestaan. U geniet het meest met uw hond in de buurt, maar uw hond is ook het liefst waar u bent. In de vakantie is er eindelijk tijd om al die leuke dingen te doen waar anders geen tijd voor is. En daar wilt u natuurlijk samen van genieten, anders is de vakantie niet compleet. Dus laat uwe trouwe viervoeter niet thuis, maar neem hem gezellig mee op vakantie! Huisdieren zijn toegestaan met een maximum van 2 per chalet die vooraf bij de boeking moeten worden aangemeld. Huisdieren dienen ten allen tijde aangelijnd te zijn en buiten de camping worden uitgelaten. De eigenaar van het huisdier is ten allen tijde verantwoordelijk voor zijn huisdier en is op de hoogte van wettelijke regels voor deze huisdieren in Italië zowel in als buiten de camping.

Restaurant. Het restaurant op de camping is prima en betaalbaar. De lekkerste pizza uit de hele omgeving haal je hier, voor een stevige trek is er zelfs een halve meter pizza! Pasta’s in vele soorten zijn ook aan te raden. Liever lekker op uw eigen veranda eten, maar geen zin om te koken? Dan kunt u hier ook een maaltijd afhalen. En niet onbelangrijk; de prijzen zijn zeer betaalbaar. Tevens heeft het een afhaal service en is vooral in het weekend populair bij de lokale bevolking.

Camping supermarkt, in het voor- en naseizoen niet altijd geopend, in het hoogseizoen wel. Een uitgebreid assortiment met ’s morgens heerlijke verse broodjes en croissantjes! Net buiten de camping is een hele grote supermarkt waar eigenlijk alles wel te koop is voor een goede prijs.

Speedboten op meer van Lugano. Op het meer van Lugano zijn alle watersporten, waterskieën, jetskis, zeilen, windsurfen, stand up paddle en gewoon zwemmen of vissen (met akte) toegestaan en dat is vrij uniek in Italië. U kunt een speedboot huren tijdens uw vakantie, maar ook uw eigen speedboot mag mee. U heeft hiervoor wel een havenplaats nodig. Indien u dat wenst kunt u dat ook aangeven bij uw boeking, zodat wij een havenplaats, zijn kosten aan verbonden, kunnen reserveren voor u. Alle motorboten hebben een vergunning nodig voor het Luganomeer. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de receptie. Deze moet ingevuld ingeleverd worden bij de locale policie van Porlezza. Openingstijden locale politie: zaterdag van 09-00 tot 10-00 of maandag van 11-00 tot 12-00. U vindt hun kantoor in het gemeentehuis op de hoek van via Garibaldi en via Bernasconi.

Valuta: Een aantal bezienswaardigheden bevindt zich in Zwitserland. Denkt u eraan altijd uw paspoort mee te nemen wanneer u de grens overgaat. Tevens accepteert Zwitserland de euro als wettig betaalmiddel, maar u krijgt het wisselgeld terug in Zwitserse franks.

Autobahn vignet. Het is in Zwitserland verplicht een ‘Autobahn vignet’ op de voorruit van uw auto te hebben. Deze kunt u bij de grens kopen, maar het is voordeliger en sneller om deze alvast van te voren in Nederland te kopen bij de ANWB/VVV. Het vignet is 1 jaar geldig en de kosten bedragen ongeveer 40 euro.

Veiligheids hesje. In Italië is het verplicht om een veiligheids hesje (fel oranje of geel) voor iedere passagier in de auto te hebben. Bij pech moet deze dan gedragen worden. Deze zijn verkrijgbaar in Nederland bij de ANWB/VVV.

 

ROKEN IS IN DE CHALET NIET TOEGESTAAN, UITERAARD WEL OP DE VERANDA!!!

 

Wij verhuren het chalet op basis van wederzijds vertrouwen.

 

Belangrijke telefoonnummers:
Receptie:
00393385303876
Portier:
0039-3668908709
Nachtportier:
0039-3668908709
Hulpverlening:
Politie: 112
Brandweer: 115
Ambulance: 118
In geval van nood kunt u altijd terecht bij de receptie. Als daar niemand aanwezig is kan u aanbellen bij de portier (=custode in het Itailaans). Deze bel vindt u links naast de deur van de receptie.